monitoring your security

Wie zijn wij?

Connexcenter werkt graag mee aan uw veiligheid. Via onze dienst na alarm verwittigen wij u telefonisch op een snelle en efficiënte manier. Onze operatoren zijn opgeleid om u op een vriendelijke en correcte manier te woord te staan. Met meer dan 10 jaar ervaring verzekeren wij u vakbekwame mensen die zich op een professionele manier bezig houden met uw veiligheid.

 

In 2002 verzamelen een groep installateurs zich met het idee een nieuwe meldkamer op te starten. Hun idee wordt al snel werkelijkheid en de naam Connexcenter ziet eind 2002 het daglicht. In minder dan 6 maanden tijd wordt vervolgens aan de Handelslaan 4 te Edingen, een bestaand gebouw volledig omgebouwd, om aan alle normen en wetten van een meldkamer te voldoen.

 

Begin 2004 krijgt Connexcenter haar vergunning van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en gaan we officieel van start. De aanbreng van de aansluitingen van elk van de installateur-aandeelhouders maakt het mogelijk om snel het financieel evenwicht te bereiken.

 

De rode draad doorheen onze diensten is duidelijk van bij de opstart. Bij ons staat de klant steeds centraal en wij bieden ‘kwaliteit tegen een eerlijke prijs’.

 

Ons doel bestaat erin om op een gepaste manier diensten van hoogwaardige kwaliteit te leveren met behulp van de nieuwste technologieën. Op deze manier trachten we het verschil te maken en trekken we ook andere partners aan buiten de investeringsgroep, om hun klanten op onze meldkamer aan te sluiten. Aan de hand van ons nog steeds groeiend klantenbestand stellen we vast dat het leveren van die kwalitatieve prestaties voor velen onmisbaar is.

 

Eind 2004 telt Connexcenter al meer dan 7000 aansluitingen en ontvangen we meer dan 15.000 signalen per dag!

 

In 2011 breidt de groep van installateurs zich verder uit en verhoogt het technisch kunnen. Het gebouw aan de Handelslaan wordt al vlug te klein en er wordt beslist om te verhuizen naar een nieuwe, hoogtechnologische site die conform is met de meest recente veiligheidsnormen binnen onze sector.

 

Op 17 maart 2014 verhuizen we naar de nieuwe vestiging in de industriezone Qualitis in de Jean Burgersstraat 5a en gaan verder onder het motto ‘Not the biggest but the best’

 

In 2017 werd Connexcenter onderdeel van Stanley Security Belgium BV. Hierdoor vormen we een belangrijke speler in de wereld van de alarmcentrales en biedt dit ongeziene mogelijkheden.

 

In 2020 start Connexcenter met een nieuw Alarm Monitoringssoftware. Dit pakket is meteen toekomst gericht en heeft reeds de eerste stappen van Artificiële Intelligentie aan boord, die de operator kan ondersteunen bij het afhandeling van de alarmsignalen.

 

Connexcenter mag zich begin 2021 terecht de eigenaar noemen van een EN50518 certificaat. Waarmee we kunnen bewijzen dat we op gelijke voet staan, qua organisatie en structurele maatregelen als dat van andere Europese Alarmcentrales.

 

In juli 2022 sloten we ons aan bij Securitas, als onderdeel van de wereldwijde overname van Stanley Security door Securitas. Onze gecombineerde expertise zal onze klanten nog meer waarde bieden

 

Tot uw dienst,